Vepřové plátky ve fazolové omáčce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      plátek vepřová kýta
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks smetanový sýr (1 trojúhelníček)
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 2
      lžíce olivový olej
    • rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžička cukr
    • 1
      plechovka fazole

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném rostlinném oleji. Mezitím nakrájíme cibulku a necháme ji na olivovém oleji zesklovatět. Když máme opečeny plátky, položíme je na cibulku a asi 2 minuty dusíme.
2
V 1/2 litru vody rozmícháme protlak a přidáme cukr, touto směsí zalijeme maso s cibulkou a dusíme. Po 5 minutách přidáme prolisovaný česnek a sójovou omáčku. Když je maso měkké, vyjmeme jej na talířek a ve výpeku necháme rozpustit tavený sýr, který omáčku zahustí. Výpek se sýrem rozmixujeme, omáčku vrátíme zpátky na oheň, přidáme fazole, maso a prohřejeme. Už nevaříme, aby se fazole nerozvařily. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Milan Filo
    Milan Filo |

    20. 6. 2005 17:58

    Recept je výborný vřele doporučuji, snad jen můžeme jako obměnu zaměnit tavený sýr za nivu.

  • Prerovak
    Prerovak |

    29. 5. 2004 14:27

    doporučil bych trošku feferonek nebo chili papriček bez nich to nemělo šmrnc, zato po přídání už to bylo jiný kafé celkově to hodnotím kladně :-))