Autor:

Vepřové plátky v pomerančové marinádě

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kotlety
může být i krkovice nebo kýta
500 g
Pomerančová šťáva 1 dl
Olivový olej 3 lžíce
Sojová omáčka 1 lžíce
Česnek
2-3
3 stroužek
Med 1 lžička
Bazalka 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Kotletkám nařízneme okraje, naklepeme, osolíme, opepříme. Z výše uvedených ingrediencí uděláme marinádu, do které masíčko naložíme a necháme odležet v ledničce aspoň 24 hodin. Grilujeme a zbylou marinádou maso potíráme, nebo restujeme na pánvi, kam nakonec vlijeme i zbytek marinády, která krásně zkaramelizuje.
Kdo nemá rád bazalku, může dát lžičku jiného koření, nejvhodnější je rozmarýn nebo oregano. Marináda je dobrá i na kuřecí masíčko.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Vepřové plátky v pomerančové marinádě

Komentáře

  1. Jana Bílková   02.11.2008 | 20:19 | reagovat |

    Dnes jsem vařila. Naložila jsem kotlety a kuřecí prsa a oboje bylo vynikající. Moc jsme si pochutnali. Doporučuji vyzkoušet.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web