Vepřové plátky v pomerančové marinádě

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kotlety může být i krkovice nebo kýta
    • 1
      dl pomerančová šťáva
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • 1
      lžička med
    • 1
      lžička bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotletkám nařízneme okraje, naklepeme, osolíme, opepříme. Z výše uvedených ingrediencí uděláme marinádu, do které masíčko naložíme a necháme odležet v ledničce aspoň 24 hodin. Grilujeme a zbylou marinádou maso potíráme, nebo restujeme na pánvi, kam nakonec vlijeme i zbytek marinády, která krásně zkaramelizuje.
2
Kdo nemá rád bazalku, může dát lžičku jiného koření, nejvhodnější je rozmarýn nebo oregano. Marináda je dobrá i na kuřecí masíčko.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Bílková
    Jana Bílková |

    2. 11. 2008 20:19

    Dnes jsem vařila. Naložila jsem kotlety a kuřecí prsa a oboje bylo vynikající. Moc jsme si pochutnali. Doporučuji vyzkoušet.