Vepřové plátky v pikantérii

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plátek vepřová pečeně bez kosti
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce kapary
    • vývar
    • cibulová nať
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks nakládané okurky kostičky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky vepřové pečeně naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem, potřete olejem a nechte v chladu několik hodin rozležet. V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, maso na něm z obou stran zvolna opečte a dejte stranou. Do pánve přidejte lžíci másla, zpěňte na něm nakrájenou cibuli, posypte ji lžící hl. mouky, lehce osmažte, zalijte vývarem a dobře rozmíchejte. Do omáčky dejte maso a zvolna vařte cca 15 min. Pak do omáčky přidejte na kostičky nakrájené sladkokyselé okurky, lžíci kaparů a nasekanou cibulovou nať. Můžete ochutit špetkou chilli. Podávejte s rýží.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • tip
    tip |

    25. 10. 2012 17:42

    pokud naložíte maso do vína, bude díky kyselinám výrazně křechčí !!!