Autor:

Vepřové plátky v pikantérii

Střední
Ingredience
Vepřová pečeně
bez kosti
2 plátek
Máslo 1 lžíce
Cibule 1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Kapary 1 lžíce
Vývar  
Cibulová nať  
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Nakládané okurky
kostičky
4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky vepřové pečeně naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem, potřete olejem a nechte v chladu několik hodin rozležet. V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, maso na něm z obou stran zvolna opečte a dejte stranou. Do pánve přidejte lžíci másla, zpěňte na něm nakrájenou cibuli, posypte ji lžící hl. mouky, lehce osmažte, zalijte vývarem a dobře rozmíchejte. Do omáčky dejte maso a zvolna vařte cca 15 min. Pak do omáčky přidejte na kostičky nakrájené sladkokyselé okurky, lžíci kaparů a nasekanou cibulovou nať. Můžete ochutit špetkou chilli. Podávejte s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Vepřové plátky v pikantérii

Komentáře

  1. tip   25.10.2012 | 17:42 | reagovat |

    pokud naložíte maso do vína, bude díky kyselinám výrazně křechčí !!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web