Vepřové plátky v listovém těstě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: eva.ondra

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček listové těsto
    • 4
      plátek vepřová krkovice
    • hořčice plnotučná
    • anglická slanina
    • sýr niva Nebo eidam
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • koření Dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do směsi oleje a koření, jak kdo má rád, např. grilovací koření, česnek atd. Listové těsto rozválíme, rozdělíme na 4 díly. Maso vyjmeme z marinády, položíme na těsto, potřeme hořčicí, dáme anglickou slaninu a posypeme nastrouhaným sýrem, zabalíme. Takto uděláme 4 balíčky, které dáme do pekáče slabě vymazaného olejem.
2
Troubu předehřejeme na 220 °C, vložíme přikryté maso, 10 min. zapékáme. Pak snížíme teplotu na 150 °C a zvolna pečeme 1,5 hodiny. Podáváme se zeleninovým salátem, jídlo je dost syté.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    4. 12. 2014 15:13

    prosím, přikryté maso myslíte tím, že to je v balíčku z listového těsta a nebo že ten pekáč musím přikrýt alobalem ? Děkuju

  • EVA ONDROVÁ
    EVA ONDROVÁ |

    17. 5. 2008 14:28

    Nemusíte mít strach,150st.je mírná teplota,peče se to pomalu,maso je krásně propečené.I já jsem měla stejné obavy,ale mám to vyzkoušené.

  • Andrea
    Andrea |

    13. 5. 2008 11:30

    Listové těsto péct 1,5 hodiny?