Vepřové plátky v alobalu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kaczule

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová kýta dle počtu příživníků
    • 2
      ks cibule
    • paprika - sladká
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kostka máslo malá
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, které trošku naklepeme, osolíme a opepříme. V talíři namícháme směs hladké mouky a papriky (já udělám vždycky směs sladké+trošičku pálivé) a plátky v této směsy obalíme.
2
Na plech připravíme dvojitě přeložený alobal, který pomažeme máslem nebo olejem (záleží, jak to chcete mít omaštěné), na to položíme vrstvu cibule (na plátky) na to položíme maso (ne na sebe, ale vedle sebe) a opět další vrstvu cibule. Pěkně překryjeme alobalem, dáme na plech a do trouby na cca 250 °C prvních dvacet minut a potom snížíme na 200 °C a dalších cca 20 minut dopečeme - samozřejmě tyto časy jsou individuální, záleží, kdy je maso měkké.
3
Jako příloha je dobrá bramborová kaše.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.