Vepřové plátky s ochucenou rýží a sýrovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta
    • 200
      dlouhozrnná rýže loupaná
    • 100
      g sýr
    • 1
      lžička kari
    • 2
      ks pepř celý kuličky
    • 1
      špetka mořská sůl
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      kelímek cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži nejlépe připravíme ve vysoké pánvi (wok). V pánvi rozehřejeme máslo, lehce osmažíme cibulku a nasypeme rýži, kterou necháme smažit dokud nebude bílá. Pak přelijeme studenou vodou (cca 1 cm nad rýži) a necháme vyvařit, přidáme kari, znovu přelijeme studenou vodou a necháme opět vyvařit. V hrnku rozpustíme v horké vodě masox a tím zalijeme rýži a necháme odstavenou, dokud se vývar nevsákne. Zprudka osmažíme předem naklepané, osolené a opepřené vepřové plátky.
2
Omáčku připravíme tak, že rozehřejeme smetanu, nasypeme sýr a dochutíme např. kari, paprikou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.