Vepřové plátky s hermelínem a povidly

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso z kýty
    • grilovací koření Argentina
    • 2
      ks hermelín 1-2, dle velikosti řízků
    • švestková povidla
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky mírně naklepeme, nařízneme po stranách, okořeníme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme hermelín na plátky. Na oleji zprudka osmahneme maso do zlatohněda, poprášíme moukou, obrátíme a osmahneme z druhé strany. Podlijeme vodou. Do vzniklé šťávy přidáme zarovnanou lžíci povidel (můžeme nejříve rozmíchat ve vodě, abychom tak nemuseli činit na pánvičce) a ještě dochutíme kořením. Těsně před doděláním poklademe plátky hermelínu, tak aby "povolil".
2
Podáváme s opékaným bramborem a pestrou oblohou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • kornus
    kornus |

    13. 11. 2011 15:31

    Alkrón hadr ;-) fakt moc mňam :-)

  • Lucie Malá
    Lucie Malá |

    17. 2. 2009 13:57

    Zapomněla jsem dodat, že k dochucení sosu ještě často použiji ždibeček bujonu:-).