Vepřové plátky s cuketovým bramborákem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso Nejlépe krkovička
    • anglická slanina
    • brambory
    • cuketa
    • pepř mletý
    • česnek
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové plátky naklepeme, trochu osolíme a opepříme. Z cukety uděláme klasický "bramborák". Syrové oškrábané brambory nakrájíme na kolečka (asi 1/2 cm). Do pekáče s vyšším okrajem naskládáme na dno anglickou slaninu, brambory - trochu osolíme, maso a vrstvu bramboráku z cukety. Opakujeme do vypotřebování surovin, konečná vrstva musí být bramborák.
2
Pečeme přikryté asi půl hodiny na 200-250 °C, po půl hodině odkryjeme, zalijem smetanou a dopečeme tak, aby bramborák na vrchu byl krásně růžový a křupavý.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.