Vepřové plátky na zelenině

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřová plec
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      ks zelená paprika
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      dl sladká smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrolu dáme najemno nakrájenou slaninu, částečně ji vyškvaříme, na ni vložíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa, zprudka osmahneme. Pak přidáme najemno nasekanou cibulku, kterou zpěníme u masa, zasypeme mletou paprikou. Hned podlijeme vínem a přikryté dusíme skoro do změknutí. Vše pak zasypeme najemno nakrájenými rajčaty a paprikami. Chvilku ještě dusíme a na pak přidáme hladkou mouku dobře rozmíchanou ve smetaně. Důkladně 10 minut provaříme a je hotovo.
2
Podáváme s rýží, jsou možné i hranolky.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zdenadan
    zdenadan |

    9. 6. 2014 12:59

    Vynikající, rychlé, chutné! Jednou s rýží, podruhé s noky. Neměla jsem smetanu, dala jsem zakysanou, taky bylo mňam. (asi proto, že víno jsem taky neměla:-))

  • Ondřej Belšán
    Ondřej Belšán |

    16. 2. 2006 09:54

    Jde to dělat i z kuřecího a králičího masa. Hovězí se k tomu moc nehodí. Jen pro úplnost. To jsem v receptu zapoměl uvést.