Vepřové na houbách v římském hrnci

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřové maso
    • houby
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 0,5
      ks pórek
    • 1
      ks cibule
    • 8
      ks brambory střední
    • orientální koření
    • pažitka
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli zpěníme na trošce oleje a přidáme osolené a okořeněné maso, které zprudka opečeme.
2
Přendáme do římského hrnce, přidáme pokrájené houby a pórek, jako poslední vrstvu dáme brambory nakrájené na kostičky, nebo na plátky, osolíme, zasypeme nakrájenou pažitkou a přikryté dáme na 3/4 hodiny péct.
3
Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě dopéct.
4
Poznámka: houby můžeme použít čerstvé, mražené nebo sterilované žampiony. Pórek můžeme nahradit mraženou zeleninou, případně nedávat vůbec.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.