Vepřové na cibulce

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • 500
      g cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 4
      lžíce hořčice plnotučná
    • sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krkovičku nakrajíme na plátky, důkladně z obou stran osolíme, opepříme a opaprikujeme. Cibuli nakrájíme na hrubo, jednu na kolečka. Vypékací misku vymažeme sádlem, na dno nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli, na ní naskládáme plátky krkovice, potřeme horčicí a navrh dáme kolečka cibule. Podlijeme trochou vody (maso by nemělo plavat) a dáme zakryté na cca 80 minut péct (respektive dusit) při 200 °C (el. trouba). Poté ještě dáme na 20 minut dopéct v odkryté misce.
2
Příloha: brambory na loupačku, bramborová kaše, rýže, případně těstoviny.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    13. 11. 2006 10:07

    Hm, to by šlo udělat v římském hrnci, odpadne vymazání sádlem a podlítí vodou. Maso s cibulí pustí dost šťávy.