Vepřové medailonky s rokfórovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová kýta
    • 70
      g hladká mouka
    • olej
    • 200
      g rokfór
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 80
      g smetana
    • 80
      g mléko
    • vývar
    • vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme.
2
Z oleje, mouky a části másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem. Dobře promícháme a necháme zvolna vařit.
3
Omáčku přecedíme, přidáme zbylé máslo, smetanu a dochutíme. Na závěr přidáme nastrouhaný rokfór, mírně necháme rozpustit.
4
Vepřové medailonky přelejeme omáčkou a podáváme.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Anna Jiřičková
    Anna Jiřičková |

    1. 9. 2008 11:28

    Dobrý den,z čeho má být ten vývar, prosím? Děkuji