Vepřové medailonky na víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
50 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Marrysol

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      dl červené víno
    • sojová omáčka
    • grilovací koření
    • provensálské bylinky
    • solamyl (bramborový škrob)
    • sůl
    • pepř mletý
    • vepřová panenka může být i jiné maso, ale panenka je vyzkoušená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou panenku si nakrájíme na medailonky a jen lehce naklepeme klouby ruky.
2
Osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a provensálskými bylinkami.
3
Na rozpálenou pánev dáme cibulku na jemno a česnek na půlměsíčky.
4
Ihned mezi česnek a cibuli dáme zatáhnout maso stranou s provensálskými bylinkami na pánev, aby se na maso pěkně připekli.
5
Když je maso zatáhlé, dáme na pekáč.
6
Do zbylé směsi česneku s cibulkou přilijeme sodovku smíchanou s vodou (asi 1dl v poměru 1:1), víno a provaříme.
7
Nalijeme na pekáč přes medailonky a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30min.
8
Po upečení, zahustíme šťávu v pekáči na plotně solamylem.
9
Podáváme například s hranolky, krokety nebo šťouchanými brambory.
10
Je to velice rychlý, snadný a moc chutný recept.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • jarabr
    jarabr |

    23. 11. 2013 21:03

    Tak toto, je naprosto ÚŽASNÉ. Vynechal jsem solamyl, grilovací koření i sojovku. Šťávu v pekáči jsem dolil jen vodou, aby jí bylo víc, dali jsme si to s rýží a byla to SUPER ŇAMKA.