Autor:

Vepřové maso v hořčičné omáčce

Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
plecko nebo kýta
600 g
Cibule 2 ks
Anglická slanina
popř.uzený bůček
150 g
Hořčice plnotučná 4 lžíce
Mléko
množství podle toho,kolik chceme mít omáčky
5 dl
Drcený kmín 1/2 lžička
Sůl  
Olej 2 lžíce
Jíška
domácí nebo světlá instantní
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na větší kostky (cca 4x4x cm), osolíme, okmínujeme, přidáme hořčici, promícháme a necháme do druhého dne uležet v ledničce. Na oleji opražíme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu.Přidáme maso a osmahneme. Podlejeme vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme mléko a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, popř. dochutíme solí a hořcicí. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami. Takto upravené je výborné i králičí maso.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Vepřové maso v hořčičné omáčce

Komentáře

  1. stafl   30.03.2011 | 9:53 | reagovat |

    Znám a dělám - zkuste použít hořčici se zeleným pepřem nebo s medem a koprem - to nedělám reklamu - , obojí jsem vyzkoušela a nemá to chybu. Každopádně i s obyčejnou hořčicí je to výborné. Králičí také, ale použila jsem i drůbeží ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web