Autor:

Vepřové maso v hořčičné omáčce

Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
plecko nebo kýta
600 g
Cibule 2 ks
Anglická slanina
popř.uzený bůček
150 g
Hořčice plnotučná 4 lžíce
Mléko
množství podle toho,kolik chceme mít omáčky
5 dl
Drcený kmín 1/2 lžička
Sůl  
Olej 2 lžíce
Jíška
domácí nebo světlá instantní
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na větší kostky (cca 4x4x cm), osolíme, okmínujeme, přidáme hořčici, promícháme a necháme do druhého dne uležet v ledničce. Na oleji opražíme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu.Přidáme maso a osmahneme. Podlejeme vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme mléko a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, popř. dochutíme solí a hořcicí. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami. Takto upravené je výborné i králičí maso.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Vepřové maso v hořčičné omáčce

Komentáře

  1. stafl   30.03.2011 | 9:53 | reagovat | závadný

    Znám a dělám - zkuste použít hořčici se zeleným pepřem nebo s medem a koprem - to nedělám reklamu - , obojí jsem vyzkoušela a nemá to chybu. Každopádně i s obyčejnou hořčicí je to výborné. Králičí také, ale použila jsem i drůbeží ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web