Autor:

Vepřové maso v hořčičné omáčce

Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
plecko nebo kýta
600 g
Cibule 2 ks
Anglická slanina
popř.uzený bůček
150 g
Hořčice plnotučná 4 lžíce
Mléko
množství podle toho,kolik chceme mít omáčky
5 dl
Drcený kmín 1/2 lžička
Sůl  
Olej 2 lžíce
Jíška
domácí nebo světlá instantní
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na větší kostky (cca 4x4x cm), osolíme, okmínujeme, přidáme hořčici, promícháme a necháme do druhého dne uležet v ledničce. Na oleji opražíme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu.Přidáme maso a osmahneme. Podlejeme vodou a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme mléko a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, popř. dochutíme solí a hořcicí. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami. Takto upravené je výborné i králičí maso.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Báječné recepty z hub Články z

Komentáře k receptu: Vepřové maso v hořčičné omáčce

Komentáře

  1. stafl   30.03.2011 | 9:53 | reagovat |

    Znám a dělám - zkuste použít hořčici se zeleným pepřem nebo s medem a koprem - to nedělám reklamu - , obojí jsem vyzkoušela a nemá to chybu. Každopádně i s obyčejnou hořčicí je to výborné. Králičí také, ale použila jsem i drůbeží ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka! Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka!
Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web