Vepřové maso na zázvoru

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová kýta
    • cibule
    • zázvor
    • sůl
    • pepř mletý
    • solamyl (bramborový škrob)
    • masox

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naklepeme plátky, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Zpěníme cibulku a orestujeme připravené plátky masa po obou stranách. Až maso změní barvu, zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu, zázvor podle chuti a necháme vařit, dokud maso nezměkne. Do hrníčku s vodou dáme zhruba dvě lžičky solamylu a rozmícháme. Vlejeme do hrnce a mícháme do zhoustnutí. Necháme ještě povařit.
2
Je to výborné s bramborovou kaší. Tím zázvorem je to trochu ostřejší.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jiří Srnský
    Jiří Srnský |

    28. 6. 2007 20:34

    Já zase tak to upravují kuře. Nedávám solamyl, ale peču ve středně vytopené troubě, potom maso vyndám a výpek zahustím smetanou.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 6. 2007 07:45

    Zkoušela jsem na to čerstvý zázvor, ale mělo úplně jinou chuť, bylo to hodně ostré.

  • Gábina H
    Gábina H |

    22. 6. 2007 09:55

    Čerstvý zázvor jste na to nezkoušeli?