Vepřové maso na pivu s medem

Hodnocení:

Moje:

90 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřový bůček
    • 6
      stroužek česnek
    • 200
      ml pivo
    • 3
      lžíce med
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kůži na bůčku nařežeme na čtverečky a potřeme směsí medu,rozetřeného česneku, podle chuti soli, pepře a troškou piva. Pořádně vetřeme do masa ze všech stran. Nejlépe nechat odležet přes noc v lednici, ale postačí alespoň 2 hod. Poté přidáme do pekáčku jemně nakrájenou střední cibuli, podlijeme zbytkem piva, přiklopíme a pečeme v troubě na 180°C. Během pečení přeléváme marinádou. Asi po hodině odklopíme a dopečeme do křupava. Dobré s chlebem jak teplé, ale i studené.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.