Vepřové maso na pivu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřová kýta
    • 300
      g pórek srřední i zelená část
    • 3
      lžíce sádlo
    • 7
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      dl pivo světlé
    • škrobová moučka na obalení
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Libečkové brambory
    • 600
      g brambory
    • 2
      lžíce líbeček čerstvý sekaný
    • 1
      sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Osolíme a opepříme. Na rozehřáté sádlo vložíme připravené maso a za stálého míchání ho orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kečup a podlijeme pivem. Dusíme asi 15 minut, přidáme na plátky nakrájený pórek a ještě chvíli podusíme. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s libečkovými bramborami.
2
Brambory uvaříme v osolené vodě, do které přidáme čerstvý nasekaný libeček.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • veruuk
    veruuk |

    21. 10. 2014 18:41

    Moc dobrý! :-)

  • veruuk
    veruuk |

    21. 10. 2014 18:35

    Moc dobrý! :-)

  • Anett
    Anett |

    21. 3. 2011 10:42

    no nic moc, do všeho cpát kečup???? to umí asi opravdu jen Češi, neřeknu rajská z rajčat, ale kečup cpeme opravdu všude :-!

  • jana břemková
    jana břemková |

    27. 3. 2007 21:36

    je to výborné, kombinace piva a kečupu je skvělá chutnalo i dětem