Vepřové Kung - Pao

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová kýta
    • 100
      g solené arašídy
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička škrobová moučka rozmíchaná ve 2 lžících vody
    • sůl
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      ks feferonka
  • Zálivka
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce víno šao-sing
    • 1
      lžička wei-su
    • 1
      špetka cukr
    • vývar
    • škrobová moučka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a necháme odležet (stačí 30 minut, ale může to být taky do druhého dne).
2
Připravíme si tmavý záliv (smícháním surovin), arašídy a nakrájíme feferonku. Na rozpáleném oleji prudce orestujeme feferonku, přidáme maso, arašídy a chvíli restujeme, pak přidáme tmavou zálivku a dále restujeme na prudkém plameni, aby mělo maso krásnou zlatohnědou barvu.
3
Správně upravené kung-pao má mít poměrně malý obsah šťávy oddělující se od tuku.
4
Příprava rýže: Rýži dáme do hrnce, propereme ji v několika vodách, zalijeme vodou (dáme jí víc, to není na škodu) a vaříme a ochutnáváme, až je rýže uvařená tak jak ji máme rádi měkkou. Potom scedíme, propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Takto připravená rýže se nelepí a je sypká.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Ufa
    Ufa |

    18. 12. 2012 20:15

    Bylo to vyborne!nemela jsem sice wei-su ,ani to vino ale urcite to stalo za to,jen se po tom zaprasilo davam za1