Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 100
      g drůbeží játra
    • 20
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu a cibuli nadrobno pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme odblaněná a na malé kousky nakrájená játra, podusíme je, osolíme a opepříme a necháme vychladnout.
2
V kotletách prořízneme ploché otvory, naplníme je játrovou směsí a otvory uzavřeme párátkem. Kotlety osolíme, opepříme a poprášíme moukou, opečeme na sádle se zpěněnou cibulí, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Při dušení kotlety obracíme a podléváme vodou.
3
Podáváme s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou.
Zařazení: Maso Vnitřnosti Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Denisa Černá
    Denisa Černá |

    30. 5. 2013 15:03

    Kotlety jsem pekla v troubě i s bramborami, vynikajicí :-).

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 6. 2011 18:52

    ...výborné! Pokud se smaží zvolna, nemusí se ani dál dusit, jen pár lžic vody do výpeku, nechat probublat a :-P :-) ...