Vepřové kotlety na medu

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
120 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 2
      stroužek česnek
    • med
    • sojová omáčka
    • rostlinný olej
    • solamyl (bramborový škrob)
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepeme, potřeme česnekem se solí (soli trochu) a naložíme do směsi připravené ze dvou dílů medu a jednoho dílu sójové omáčky. Je-li směs řídká, přidáme ještě med, aby se omáčka lehce táhla.
2
Pak se již jen 24 hodin těšíme, až okapané kotlety na oleji doměkka opečeme. Olej slijeme a omáčku necháme prohřát, až začne karamelizovat (můžeme ji zahustit ve vodě namočeným solamylem) a kotlety přelijeme.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • arka
    arka |

    16. 6. 2016 09:53

    Maizenou

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    18. 1. 2013 12:31

    Tak chci jen dodat, že jsem tedy kotletky po naložení z prudka osmahla na panvi, dost to prskalo, ale priklopila jsem poklicku a i se zbytkem nalozene omacky dala pect do trouby na 200°C na 20minut a jsou křehounké a měkké, jen na mě asi moc sladké. ;-)

  • Jiří Šeda
    Jiří Šeda |

    7. 5. 2006 13:48

    Vyzkoušel, bylo to bobré!

  • Alis
    Alis |

    26. 6. 2005 19:37

    Zvláštní chuť, ale moc dobré

  • Eva
    Eva |

    16. 2. 2005 17:22

    Ahojky, poradíte mi? Maso jsem naložila s medem a polosladkou takovou táhnoucí se sojovkou.. po naložení jsem dala péci na tefalovou pánev, protože jsem se bála, že na nerezu by se mi to připalovalo víc, ale i na tom tefalu, se mi šťáva, která na kotletách po vyjmutí a zběžném okapání zůstala, začala připalovat, než maso změklo... Tak jsem se snažila ubrousky odebírat, aby bylo fakt jen na oleji, ale i tak to nedopadlo moc slavně, i když jsme to zbaštili :-) Vy jste kotlety nějak "osušovali" z té marinády? Nebo jak jste docílili toho, že se vám to nepřipalovalo? Jinak je to moc dobrý nápad a recept nechci ještě vzdát :-)) E.

  • Lucy
    Lucy |

    10. 2. 2005 11:19

    MnamMnam, takové polechtani na jazyku!

  • Anonym
    Anonym |

    27. 11. 2004 11:49

    Solamyl je bramborový škrob, ten určo v obchodě najdete :-)

  • Martin USA
    Martin USA |

    10. 11. 2004 16:58

    Cim se da nahradit solamil?

  • Vlasta Vencová
    Vlasta Vencová |

    23. 6. 2004 19:41

    Výborné!

  • Anonym
    Anonym |

    12. 6. 2004 20:04

    Pohádka!!!!