Autor:

Vepřové kostky s pepřovou omáčkou

Snadné
Porce: 6
Ingredience
Vepřová kýta 1 kg
Česnek sušený  
Sůl  
Anglická slanina 200 g
Cibule
menší
1 ks
Máslo
vrchovaté
2 lžíce
Tymián
sušený
1 lžička
Hovězí vývar
silný
1 kostka
Smetana 12% 1,5 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Dáme do pekáčku, do kterého jsme dali před tím na dno trošku vody (opravdu jen trochu). Maso osolíme a posypeme sušeným česnekem. Poté nakrájíme na menší kostky libovou anglickou slaninu a nasypeme na maso v pekáčku. Dáme do trouby a pečeme při 220°C do měkka.
Mezitím si připravíme omáčku. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrcený zelený pepř a tymián. Chvilku promícháváme. Přilejeme trošku nálevu z pepře, přidáme vývar (1 kostku zalejeme do 1/2 hrnku horké vody a rozmícháme), přidáme smetanu a chvíli povaříme. Podle chuti přisolíme a zahustíme hotovou granulovanou jíškou (nebo si uděláme klasickou). Hotovou omáčkou zalejeme maso v pekáčku a necháme v troubě tak dlouho, až je maso měkké. Jako přílohu doporučuji šťouchané brambory, do kterých jsme dali trochu pepřové omáčky, aby nebyly tak suché.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Vepřové kostky s pepřovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web