Vepřové kostky kari-houbové

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová kýta
    • 100
      g houby dušené nebo čerstvé
    • 1
      lžička kari
    • 50
      g sterilovaný hrášek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžička kmín
    • slunečnicový olej
    • 1
      ks cibule
    • mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu nakrájíme na kostky a osmažíme na rozpáleném oleji společně s cibulí. Přidáme dušené houby, nebo předem namočené sušené (přidáme i s vodou, ve které se namáčely), dáme 2 lžičky kmínu, 1 lžičku kari, osolíme, opepříme, podlejeme trochou vody a dusíme doměkka. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme scezený hrášek a ještě 5 minut povaříme.
2
Jako příloha může být dušená rýže nebo třeba brambory, ale klidně i knedlík, výborné je to ale i se špagetami..
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Eva J.
    Eva J. |

    30. 5. 2009 13:27

    Dnes jsem tento recept zkusila k obědu (s rýží) a velmi mě zaujala kombinace kari, kmínu, hub a hrášku, asi by mě to nenapadlo. Netradiční obohacení jídelníčku, díky. :)