Vepřové kostičky v pomerančové marinádě

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso ( nejlépe kotleta nebo kýta )
    • 1
      ks cibule
    • 100
      ml pomerančová šťáva
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1,5
      lžíce med
    • sůl
    • pepř mletý
    • grilovací koření
    • 2
      ks česnek
    • oregáno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si připravíme marinádu, na kterou použijeme olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, med, sůl, pepř, grilovací koření a česnek. Potom si nakrájíme maso na kostičky a vložíme do misky, ve které už je marináda připravená. Pořádně vše promícháme, posypeme oregánem a opět promícháme. Nakonec vše ještě lehce zalijeme olivovým olejem a necháme odležet v ledničce 12-24 hodin.
2
Nakrájíme si cibuli nadrobno, dozlatova osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme kostky asi s 1/3 marinády. Smažíme zhruba 20 minut, dokud nám kostky nezměknou, poté přilijeme zbytek marinády a lehce vše prohřejeme.
3
Kdo má rád zeleninu, může si do směsi nakrájet na plátky třeba zelenou a červenou papriku. Nebo plechovku sterilované kukuřice s hráškem od Bonduelle. :)
4
Já jsem k tomuto receptu udělal kuskus a mohu to jen doporučit. Jinak k tomu jdou udělat brambory, špagety, rýže a nebo klidně i bramboráky, hranolky, krokety, popřípradě i pečené brambory.
5
Přeji všem dobrou chuť.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.