Vepřové ala špekáčky na pivu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks špekáček
    • feferonka podle chuti
    • kečup - jemný
    • 1
      ks pivo - černé
    • 500
      g vepřová plec
    • 2
      ks cibule
    • sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a zalijeme pivem s kečupem, tak aby byly špekáčky téměř potopené.
2
Pečeme v troubě a několikrát obrátíme.
3
Až se špekáčky rozevřou, vytáhneme je a podáváme k večeři s chlebem
4
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, opečeme na kostky nakrájené maso, přidáme zbylou omáčku ze špekáčků (slabší povahy vytáhnou feferonky) a dusíme, podle potřeby podléváme a podle chuti dosolíme.
5
Druhý den ohřejeme k obědu, podáváme s bramborem.
Zařazení: Maso Vepřové Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    4. 2. 2008 10:16

    Bezvadný, recepty na pokračování, to je ono. vyzkouším v létě, až bude u nás doba večerních posezení venku a pivní buřty k tomu patří.