Vepřová žebírka s barbecue omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce med
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • sůl
    • 2
      kg vepřová žebírka nasekané
    • 3
      lžíce sherry nebo nějakého koňaku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žebírka předvaříme v mírně slané vodě asi 20-30 minut. Takto zůstanou šťavnatá a po upečení budou křupavá. Potom je osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a opražíme na oleji s prolisovaným česnekem dosklovita. Směs podlijeme sherry nebo koňakem, pomerančovou šťávou a krátce povaříme.
2
Omáčku smícháme s ostatními surovinami, podle chuti dosolíme a dokořeníme. Žebírka nebo i jiné maso potřeme před grilováním touto omáčkou a necháme odležet nejméně 1 hodinu. Potom už můžeme grilovat.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • gotlight.a@gmail.com
    gotlight.a@gmail.com |

    11. 1. 2017 00:08

    super

  • gotlight.a@gmail.com
    gotlight.a@gmail.com |

    11. 1. 2017 00:08

    super

  • JK
    JK |

    28. 8. 2012 18:33

    Mňamka

  • LadyKate83
    LadyKate83 |

    28. 7. 2012 22:26

    Vynikající kombinace, ještě jsem žebirka opepřila ale jenom malinko. Na grilu byli hotové během 15 minut

  • Kačka
    Kačka |

    28. 7. 2012 22:10

    Vynikající kombinace, ještě jsem žebirka opepřila ale jenom malinko. Na grilu byli hotové během 15 minut.

  • Makica
    Makica |

    7. 7. 2012 23:23

    uzasny recept .moc dekuji !!!!:-)