Autor:

Vepřová žebírka na pivu

Střední
Ingredience
Jarní cibulka 2 ks
Máslo 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Smetana ke šlehání 2 lžíce
Vepřové maso
2 ks - žebírka asi po 180 g
 
Mletý kmín
čerstvě mletý
 
Pivo
jedna osminka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Z očištěných jarních cibulek odkrojíme zelenou nať a nakrájíme na tenká kolečka, bílý konec podélně rozpulíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, na silnějším plameni. Na něm opečeme vepřová žebírka po každé straně asi 2 - 3 min., přidáme osmahnutou cibulku a krátce osmahneme, žebírka osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Vše přendáme z pánve na talíř a přikryté necháme stát. Pivo vlijeme na pánev a necháme jednou vzkypět. Přimíchame smetanu a omáčku, necháme asi 2 - 3 min. povařit. I omáčku dochutíme solí, pepřem a kmínem.

Maso včetně šťávy, kterou pustilo dáme zpět do pánve prohřát a přidáme pokrájenou nať. Žebírka přendáme na 2 nahřáté talíře a obložíme osmahnutou cibulkou, jako příloha jsou velmi dobré houskové, nebo bramborové knedlíky a ředkvičkový salát s pažitkou.

Na osobu asi 1 800 kj - 430 kcal, 38 g bílkovin, 31 g tuku, 1 g cukru

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Vepřová žebírka na pivu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web