Vepřová pečeně zapečená s nivou a paprikou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • sýr niva
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • anglická slanina
    • sladká smetana
    • vepřová pečeně bez kosti - plátky
    • paprika červená a žlutá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou pečeni lehce naklepeme, nařízneme, lehce posolíme, popepříme, posypeme staročeským kořením (běžně ke koupi v každém supermarketu) a na oleji opečeme. Pekáček poklademe slaninou, kolečky cibule, na to položíme opečené plátky masa, zakryjeme alobalem a v troubě dopečeme do měkka. Před dopečením masa na té samé pánvi, co jsme restovali maso zprudka opečeme papriky nakrájené na proužky - papriky nesolte!!!
2
Poté pekáček vyjmeme z trouby a maso hustě poklademe červenou a žlutou paprikou, posypeme nastrouhanou nivou a zalijeme smetanou - se smetanou to nepřeháníme, stačí lehce, aby maso v ní neplavalo, a zapečeme dokud se niva nerozpustí.
3
Příloha: vařené brambory, kompot.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.