Autor:

Vepřová pečeně v jablečném pyré

Střední
Ingredience
Vepřová pečeně
nebo kýta
1,5 kg
Sůl  
Pepř mletý  
Hřebíček 10 ks
Na jablečné pyré
Jablka
oloupaná kyselejší - bez jadřinců
500 g
Cukr 70 g
Skořice
tyčinka
1 ks
Citronová šťáva 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Příprava pyré: Jablka rozkrájíme na kousky, vložíme do hrnce s troškou vody, cukrem, skořicí a citronovou šťávou. Povaříme 10 minut, vyjmeme skořici a jablka rozmixujeme. Pokud jsou jablka hodně šťavnatá, vodu nepřidáváme.

Příprava masa: maso v celku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a prošpikujeme hřebíčky. Položíme na plech tučnější stranou nahoru a při teplotě 180 stupňů pečeme asi 1 a 1/2 hodiny, podléváme a přeléváme osolenou vodou. Pak na pečeni naneseme jablečné pyré a dopékáme dalších cca 30 minut, aby pyré udělalo zlatavou kůrčičku. Troubu vypneme a maso v ní ještě necháme cca 10 minut odpočívat. Pak teprve pečeni krájíme na středně silné plátky.

Vhodnou přílohou je například bramborová kaše nebo bramborové placky se škvarky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Sushi umaraki (California Roll) Japonské sushi krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Vepřová pečeně v jablečném pyré

Komentáře

  1. ladka stafl   31.05.2010 | 10:42 | reagovat |

    Ovoce a maso, to je moje a už jsem i rodinku donutila to spoříádat, jablíčka nemají chybku

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web