Vepřová pečeně v jablečném pyré

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg vepřová pečeně nebo kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      ks hřebíček
  • Na jablečné pyré
    • 500
      g jablka oloupaná kyselejší - bez jadřinců
    • 70
      g cukr
    • 1
      ks skořice tyčinka
    • 1
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Příprava pyré: Jablka rozkrájíme na kousky, vložíme do hrnce s troškou vody, cukrem, skořicí a citronovou šťávou. Povaříme 10 minut, vyjmeme skořici a jablka rozmixujeme. Pokud jsou jablka hodně šťavnatá, vodu nepřidáváme.
2
Příprava masa: maso v celku omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a prošpikujeme hřebíčky. Položíme na plech tučnější stranou nahoru a při teplotě 180 stupňů pečeme asi 1 a 1/2 hodiny, podléváme a přeléváme osolenou vodou. Pak na pečeni naneseme jablečné pyré a dopékáme dalších cca 30 minut, aby pyré udělalo zlatavou kůrčičku. Troubu vypneme a maso v ní ještě necháme cca 10 minut odpočívat. Pak teprve pečeni krájíme na středně silné plátky.
3
Vhodnou přílohou je například bramborová kaše nebo bramborové placky se škvarky.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    31. 5. 2010 10:42

    Ovoce a maso, to je moje a už jsem i rodinku donutila to spoříádat, jablíčka nemají chybku