Autor:

Vepřová pečeně v bylinkové krustě

Střední
Ingredience
Vepřová pečeně
Vykostěná
750 g
Bylinky
Jemně nasekané (petrželka, pažitka, bazalka..)
5 lžíce
Česnek
Utřené
2 ks
Vejce 1 ks
Citronová šťáva 2 lžíce
Strouhanka 2 lžíce
Sůl  
Olej  
Máslo
2 - 3
30 g
Hladká mouka 20 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Bylinková směs: zamíchejte vejce, citronovou šťávu, bylinky, česnek, sůl a strouhanku dle hustoty. Pečeni nakrájejte na plátky, nařízněte okraje,trochu naklepejte a osolte. Pak je na oleji opečte z obou stran a přendejte do pekáčku, potřete plátky bylinkovou směsí, malinko podlijte, vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 30 minut, dle potřeby ještě podlijte. Nakonec, zahustěte šťávu máslem a moukou rozmíchanou v trošce vody.

Podávejte s různě upravenými bramborami. Originál recept byl na pečeni vcelku. Já jí pekl takto, bál jsem se, aby krusta držela na mase, je to i rychlejší úprava. Skoro velikonoční.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Paella Tip na víkend: Barevné Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Vepřová pečeně v bylinkové krustě

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit? Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web