Autor:

Vepřová pečeně se sušeným ovocem

Obtížné
Ingredience
Jablečné víno 700 ml
Vývar
zrnitý
2 lžíce
Meruňky 200 g
Sušené švestky 200 g
Skořice
kousek
 
Hřebíček 6 ks
Vepřová kýta 1 kg
Sůl  
Pepř mletý  
Řapíkatý celer
2 řapíky
2 ks
Máslo 1 lžíce
Světlá jíška
(20g másla+ 40g hladké mouky)
4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Víno ohřejeme a rozpustíme v něm zrnitý vývar. Na hodinu do něj namočíme sušené ovoce, skořici a hřebíčky.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do masa vetřeme sůl a pepř. Pečeme asi hodinu v kastrolu.

Poté přidáme jablečné víno s vývarem a kořením a dopečeme doměkka.

Celer pokrájíme na kolečka, zeleň odložíme stranou. Kolečka celeru osmahneme na másle a před koncem pečení přidáme k masu. Maso necháme 10 minut odpočinout.

Omáčku zahustíme jíškou a povaříme. Přisolíme a opepříme. Pečeni nakrájíme a rozdělíme na talíře s ovocem a celerem. Ozdobíme zelenou celerovou natí.

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Vepřová pečeně se sušeným ovocem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web