Vepřová pečeně se sušeným ovocem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      ml jablečné víno
    • 2
      lžíce vývar zrnitý
    • 200
      g meruňky
    • 200
      g sušené švestky
    • skořice kousek
    • 6
      ks hřebíček
    • 1
      kg vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks řapíkatý celer 2 řapíky
    • 1
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce světlá jíška (20g másla+ 40g hladké mouky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Víno ohřejeme a rozpustíme v něm zrnitý vývar. Na hodinu do něj namočíme sušené ovoce, skořici a hřebíčky.
2
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do masa vetřeme sůl a pepř. Pečeme asi hodinu v kastrolu.
3
Poté přidáme jablečné víno s vývarem a kořením a dopečeme doměkka.
4
Celer pokrájíme na kolečka, zeleň odložíme stranou. Kolečka celeru osmahneme na másle a před koncem pečení přidáme k masu. Maso necháme 10 minut odpočinout.
5
Omáčku zahustíme jíškou a povaříme. Přisolíme a opepříme. Pečeni nakrájíme a rozdělíme na talíře s ovocem a celerem. Ozdobíme zelenou celerovou natí.
6
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.