Autor:

Vepřová pečeně po balkánsku

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 700 g
Sůl  
Pepř mletý  
Tymián  
Rozmarýn  
Feferonka 3 ks
Česnek 4 stroužek
Slanina 150 g
Olej  
Kořenová zelenina  
Rajský protlak 1/2 
Bílé víno 250 ml
Solamyl (bramborový škrob)  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu. Očistíme feferonky, vyřízneme semeník, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Ostrým nožem maso propícháme a do otvorů vložíme feferonky. Povrch masa potřeme prolisovaným česnekem. Maso obalíme slaninou a převážeme nití. Opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, podlijeme asi 125 ml vody a pečeme asi 90 minut. Občas podlijeme vypečenou šťávou.

Polévkovou zeleninu nakrájíme na kostičky a po hodině ji přidáme k masu společně s bylinkami a rajčatovým protlakem. Podlijeme vínem. Pečeni vyjmeme, šťávu prolisujeme, můžeme zahustit solamylem. Podáváme s bramborami vařenými ve slupce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Vepřová pečeně po balkánsku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web