Autor:

Vepřová pečeně po balkánsku

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 700 g
Sůl  
Pepř mletý  
Tymián  
Rozmarýn  
Feferonka 3 ks
Česnek 4 stroužek
Slanina 150 g
Olej  
Kořenová zelenina  
Rajský protlak 1/2 
Bílé víno 250 ml
Solamyl (bramborový škrob)  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu. Očistíme feferonky, vyřízneme semeník, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Ostrým nožem maso propícháme a do otvorů vložíme feferonky. Povrch masa potřeme prolisovaným česnekem. Maso obalíme slaninou a převážeme nití. Opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, podlijeme asi 125 ml vody a pečeme asi 90 minut. Občas podlijeme vypečenou šťávou.

Polévkovou zeleninu nakrájíme na kostičky a po hodině ji přidáme k masu společně s bylinkami a rajčatovým protlakem. Podlijeme vínem. Pečeni vyjmeme, šťávu prolisujeme, můžeme zahustit solamylem. Podáváme s bramborami vařenými ve slupce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Vepřová pečeně po balkánsku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web