Vepřová pečeně po balkánsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: princezna

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián
    • rozmarýn
    • 3
      ks feferonka
    • 4
      stroužek česnek
    • 150
      g slanina
    • olej
    • kořenová zelenina
    • 0,5
      rajský protlak
    • 250
      ml bílé víno
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu. Očistíme feferonky, vyřízneme semeník, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Ostrým nožem maso propícháme a do otvorů vložíme feferonky. Povrch masa potřeme prolisovaným česnekem. Maso obalíme slaninou a převážeme nití. Opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, podlijeme asi 125 ml vody a pečeme asi 90 minut. Občas podlijeme vypečenou šťávou.
2
Polévkovou zeleninu nakrájíme na kostičky a po hodině ji přidáme k masu společně s bylinkami a rajčatovým protlakem. Podlijeme vínem. Pečeni vyjmeme, šťávu prolisujeme, můžeme zahustit solamylem. Podáváme s bramborami vařenými ve slupce.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.