Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: madamecrazy4

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřová panenka
    • 300
      g houby
    • 1
      cibule
    • 2
      ks smetana
    • houbové koření
    • petržel
    • olej
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokud máme čas, plátky panenky si tak na 2 hodinky předem naložíme do směsi oleje a různých bylinek. Pánev s kapkou oleje pořádně rozpálíme a panenky na ní z obou stran orestujeme, z každé strany max. 3 minuty, aby maso zůstalo šťavnaté. Z každé strany kousek masa posypeme houbovým kořením, osolíme dle chuti. Maso odložíme do tepla nebo do alobalu a ve výpeku orestujeme cibulku a přidáme nakrájené houby. Poté zalijeme smetanou, osolíme opepříme, přidáme petržel a podusíme do zhoustnutí.
2
Panenky podáváme přelité omáčkou nejlépe s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Daniel Sedlák
    Daniel Sedlák |

    16. 8. 2014 19:02

    Dnes jsem zkusil a bylo to jak říká syn výýýýbornýý ;-)

  • Danny66
    Danny66 |

    19. 1. 2013 11:54

    Přesně tento recept také dělám, je moc dobrý i ze sušených bílých hříbků. Jsou k tomu ještě dobré komp. loupané broskve.

  • Irča Š.
    Irča Š. |

    17. 6. 2012 12:00

    Opravdu naprosto výbornéééé,rozhodně zařadím do stálého jídelníčku :)

  • Bergaminová Zdena
    Bergaminová Zdena |

    28. 11. 2010 13:14

    MOOOOOC DOBRÉ!!!!!!!! Děkuji vám za recept. O:-) Zbylo nám omačky s hříbkami tak jsem je dala do mražáku a příště je vyklopím na risoto. :-)