Autor:

Vepřová panenka po provensálsku na grilu

Střední
Ingredience
Vepřová panenka
nebo kýty
800 g
Provensálské koření 1 lžička
Olivový olej  
Zelená paprika 1 ks
Brambory
velké - ve slupce
4 ks
Tomatový sos
Cibule 1 ks
Olej  
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Česnek 4 stroužek
Česneková omáčka na brambory
Zakysaná smetana 1 kelímek
Pažitka
nakrájená
1 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Citronová šťáva 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Na olivovém oleji orestujeme cibulku a sloupnutá pokrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem a česnekem.

Česneková omáčka na brambory: kelímek zakysané smetany, nakrájená pažitka, bílý pepř, sůl, citronová šťáva - vše dobře promícháme.

Panenku nakrájíme na kousky (kýtu na větší kostky) a naložíme předem (přes noc) do olivového oleje, do něhož jsme vmíchali provensálské koření.

Jednotlivé porce masa opečeme na grilu (asi 7 min.) a podáváme s brambory ve slupce, které jsme předtím předvařili a dopekli na grilu.

Maso přeléváme tomatovým sosem, grilované brambory česnekovou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Vepřová panenka po provensálsku na grilu

Komentáře

  1. kuchař   22.04.2011 | 0:46 | reagovat | závadný

    pvepř. panenku na grilu 7 minut? Bože, steak 3 cm je hotov za 2+2 minut. Na čem se to griluje 7 minut? :-S

    1. hujer   18.05.2012 | 14:22 | reagovat | závadný

      kde si videl krajet panenku na 3 cm steaky to musis i za ty 4min mit jak susenku.... :-\

  2. chaky   13.07.2006 | 11:15 | reagovat | závadný

    Tu zelenou papriku, ktera je v ingrediencich k tomu pak pouze prikusujete? ;) Nejak se vam vytratila z receptu ...

  3. Anonym   22.06.2006 | 10:40 | reagovat | závadný

    Jen bych chtěla upozornit, že v česnekové omáčce se někam ztratil česnek. Jinak to vypadá zajímavě.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web