Vepřová kýta v hrášku - dietní

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g vepřová kýta
    • 5
      g rostlinný olej
    • 5
      g hladká mouka
    • sůl
    • masox kousek
    • 500
      g mražený hrášek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na stejně velké kostky, poprášíme je moukou, vložíme do kastrolu na rozehřátý olej a za stálého míchání krátce opečeme.
2
Podlijeme trochou vody, přidáme masox a dusíme pod pokličkou za častého míchání a podlévání vodou.
3
Téměř měkké maso vysmahneme do tuku, aby šťáva měla pěknou barvu. Podlijeme trochou vody, přidáme hrášek a dusíme, až maso i hrášek změknou.
4
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Mike
    Mike |

    3. 3. 2007 09:36

    Je to tak, celkový součet výše uvedeného činí 3100kJ, takže na porci 1550 kJ.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    1. 3. 2006 12:07

    Nevím, odkud autor vzal kalorickou hodnotu jídla, ale prostým sečtením surovin a vydělením na 1 porci mi vychází 1700 kJ, což je o dost víc. Dále připočítáme brambory - kolem 400kJ/100g a vyjde nám pro redukční režim dost vydatné jídlo.Doufám, že ostatní dietní recepty nejsou spočítány podobně.