Vepřová kýta s hráškem

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek vepřová kýta
    • 2
      hrst sušené houby
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek
    • 1
      lžíce hořčice
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté orestujeme a vložíme do hrnce i s výpekem z pánve (můžeme restovat přímo v hrnci).
2
Nasypeme houby, trochu ještě porestujeme, zalijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Potom přidáme hrášek a dodusíme doměkka.
3
Z hořčice a 2 lžic hladké mouky a vody uděláme zákvechtku a omáčku s masem zahustíme.
4
Povaříme ještě cca 10 minut a máme hotovo.
5
Děláme to rýží, ale je to výborné i s bramborem.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.