Autor:

Vepřová kýta naložená

Obtížné
Ingredience
Vepřová kýta
Váhu kýty si zvolíte sami
1 ks
Ocet 0,3 l
Voda 0,3 l
Cibule
Nakrájená
1 ks
Bobkový list 1 špetka
Tymián 1 špetka
Zázvor 1 ks
Pepř mletý  
Nové koření mleté  
Sůl  
Mouka  
Smetana 12%  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Kýtu nasolíme a vložíme do hluboké nádoby s 0,3 l octa a 0,3 l vody. Vložíme nakrájenou cibuli, pár bobkových listů, trošku tymiánu, kousek zázvoru, špetku pepře a nového koření, osolíme a poté necháme svařit a vystydnout.
Pak tím kýtu polijeme a necháme 3 dny uležet (každý den obrátíme). Potom dáme kýtu na pekáč, na ni nalijeme trochu té šťávy a dáme péct.
U pečení častěji políváme, když už se bude dopékat, rozmícháme v hrnku vařečku mouky se smetanou, přilijeme do omáčky ke kýtě a necháme zhoustnout.

Dobrou chuť! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Vepřová kýta naložená

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web