Autor:

Vepřová kýta na majoránce

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 1 kg
Rajský protlak 2 ks
Cibule  
Česnek 2 stroužek
Majoránka 1 hrst
Petrželka  
Sůl  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na plátky lehce naklepeme osolíme a osmahneme na oleji, vyjmeme a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli vrátíme maso (a nebo jsme líní a maso nakrájíme na kostky a osmahneme spolu s cibulí). Podusíme do poloměkka namneme na to hrst majoránky přidáme rajský protlak a dodusíme do měkka. Přidáme drcený česnek a nadrobno pokrájenou petrželku. V průběhu dušení příliš nepodléváme (nesmí to plavat) a nezahušťujeme.
Podáváme s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Vepřová roláda s houbami (Foto: Jakub Jurdič) Rolády pro každého krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Vepřová kýta na majoránce

Komentáře

  1. beluo   01.11.2012 | 13:44 | reagovat |

    S rajským protlakem je to kyselý! Doporučuju raději kečup...

    1. Janinka   01.11.2012 | 13:53 | reagovat |

      Co přisladit cukrem a neprznit jídlo kečupem, to bych pak dala pětku taky. Trochu zapojit mozek a všechno se dá vylepšit.

      1. Zdeňka   26.03.2015 | 8:11 | reagovat |

        Beluo koukám rád dává pětky receptům, kde mu cokoli nesedne... asi nechápe, že stupnice zahrnuje i jiné hodnoty než 1 a 5... Hraje si na chytráka, a cpe do jídla kečup :-$ mimochodem - v kečupu je taky ocet - vy kyselej/kyselá... trochu se nad sebou zamyslete, naž takhle hnusně začnete kritizovat... vše se dá říct slušně... totéž platí na vaší reakci u těch jablečných cupcakes

  2. beluo   01.11.2012 | 13:44 | reagovat |

    S rajským protlakem je to kyselý! Doporučuju raději kečup...

  3. Ivana Samcová   27.02.2011 | 10:53 | reagovat |

    Dnes jsem připravovala k obědu a jsem opravdu spokojená. Rychlé, nenáročné a hlavně - dobré. Protože u nás ostatní nejsou moc na kyselejší (je tam protlak), doslazovala jsem cukrem. Díky za recept, určitě zopakuji.

  4. Barbora Majorová   08.03.2009 | 11:24 | reagovat |

    Trošku jsem si to sice upravila, ale postup a základ zůstal stejný. Výborné, rychlé, jednoduché!!! Dávám 1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web