Vepřová krkovice se skořicí

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Clerenc

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso (Plátek)
    • sůl
    • pepř mletý
    • mrkev
    • skořice
    • 0,5
      lžíce perla
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • jíška (Instantní)
    • žampiony

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky vepřové krkovice osolíme, opepříme, posypeme skořicí, pokryjeme syrovou mrkví nakrájenou na kolečka, posolíme, zaprášíme skořicí, přídáme Perlu, přikryjeme (nepodlévat) a dáme do trouby na 30 minut. Pak podlijeme hrnkem vody s rozpuštěným masoxem a dáme znova na 30 minut do trouby. Rozděláme instantní jíšku do vařící vody a zalijeme tím již měkké maso a dochutíme solí a pepřem. Přidáme nakrájené žampiony a necháme posledních 10 minut. Jako příloha je vynikající křupavá bagetka, ale hodí se všechno.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Ráďa
    Ráďa |

    9. 8. 2013 19:27

    Masox? Instatní jíšku? Vy neumíte udělat jíšku? :-D

  • Jarka
    Jarka |

    30. 1. 2012 13:16

    S obavou jsem tento recept vyzkoušela. Místo mrkve, jsem dala jablíčka(dle doporučení v komentáři), A po ochutnání se obavy rozplynuly. Bylo to výborné, a žampiony jsem nedala. Chuť byla výrazná, mírně nasládlá a s opékanými brambory, super!

  • Barien M
    Barien M |

    8. 1. 2010 18:25

    Držela jsem se receptu a je to opravdu moc dobré. Příště vyzkouším přidat med, ten by taky mohl být dobrý...

  • Dalibor Štola
    Dalibor Štola |

    13. 10. 2008 14:59

    Sice sem to trošku zkonil, dal sem Jablka a zalil masoxem ale i tak výborné.

  • mates gurmán
    mates gurmán |

    19. 10. 2007 16:35

    VÝBORNÉ žampionkama nešetřete jsou tam famozní s tou skořicí,ač to zní neuvěřitelně je to tak !!! žampion+skořice guuuut

  • Jarka Houdková
    Jarka Houdková |

    7. 8. 2005 17:20

    Místo té mrkve doporučuju zkusit jablíčka a zalít smetanou - vynikající