Vepřová konzerva

Hodnocení:

Moje:

70 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,6
      kg vepřový bůček
    • 2
      lžíce vegeta
    • 0,5
      lžíce sůl
    • 0,5
      l voda
    • 0,5
      lžička rychlosůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme všechny suroviny a půl litru vody.
2
V tlakovém hrnci vaříme 1 hodinu.
3
Naléváme do kelímků od margarínů nebo jiných nádob.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    19. 5. 2016 19:31

    Není, nebojte, funguje to :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    19. 5. 2016 19:30

    Vynikající, ale za tu vegetu nemůžu dát jedničku. Místo vegety jsem použila domácí sušené bylinky a bylo to super.

  • Jana
    Jana |

    30. 1. 2016 11:40

    Dobrý den.Prosím Vás,není to málo 0,5 l vody?Děkuji

  • Jarouš
    Jarouš |

    6. 1. 2013 14:15

    VEGETA??? to je snad joke ne? vegetu používaj trotlové, který si jídlo neuměj sami ochutit... nehledě na to jakej to je hnus. :-*

  • Tomas
    Tomas |

    14. 3. 2011 05:40

    A co kdyz to dam primo do konzervy? Odpada me tim ta hodina vareni? KOnzerva se pak sterilizuje a tak bych to snad varit dopredu nemusel. Diky za odpoved

  • Veronika
    Veronika |

    25. 1. 2011 12:59

    Recept zní fajn ,teda až na tu vegetu,jsem profesionální kuchař a nesnáším používání veget..V tomto případě bych vynechala vegetu a dala jen ty soli..Bohatě to stačí a rychlosůl si udělá svůj sulc který je chutný i bez vegety a různých podivných přísad a ochucovadel.

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    2. 7. 2008 19:01

    Koukám tady na ten recept a jsem unešen!Nemyslel jsem,že ještě existuje něco takového!Jsou tady hned 3 podobné recepty,ale tady ten se mi zdá nejlepší.Kdysi ho dělala moje žena,bohužel,už tady není a recept po ní jsem nenašel.Takže,moc děkuji,že jsem ho mohl zde objevit!!

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    23. 5. 2007 17:48

    Pane Luboši,z toho si nic nedělejte,já to uvařím a ani nezkusím,všichni mne o konzervu oberou,jsem moc ráda,že chutná!!!

  • Luboš Bíman
    Luboš Bíman |

    8. 5. 2007 11:04

    Paní Jano,nikdy jsem nevařil,ale vepřovky mám rá d a ty koupené nám nechutnají.Váš recept se mi líbil,tak jsem to zkusil.Teď to v rodině a u známých vypadá,že jsem bezva kuchař.Všem,co jsem dal ochutnat si to pochvalovali,akorát jsem si naběhl,od té doby dělám vepřovky stále dokola.Dík Luboš

  • Margita
    Margita |

    14. 2. 2007 06:32

    Pani Remková ďakujem za odpoveď. Robila som presne ako píšete. Nateraz som porozdávala na koštovku v rodine, ale určite bude onedlho opakovačka. A jednu dávku som dala po vychladnutí do mrazáku na skúšku. Som zvedavá, či sa nezmení chuť. Budem určite robiť naďalej a myslieť s vďakou na Vás.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    13. 2. 2007 20:02

    Paní Margito,dík za pochvalu,já dávám maso do kelímkú od ramy,nebo čehokoliv uměllého ještě za horka,dám vychladit na okno,nebo někde do chladu a pak do ledničky.Dá se sterilizovat,moje známá to dělá,ale pokud to spotřebujete do měsíce,tak se určitě nic nestane,já tu zkušenost nemám,u nás je to raz dva spotřebované,nestačí se zkazit.Zdraví Jana Remková

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    13. 2. 2007 19:33

    Před nějakou dobou jsem vkládala téměř stejný recept pod názvem čínská vepřová konzerva.Zkuste mrknout.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 2. 2007 09:16

    Jak dloho to vydrží, když se to nesterilizuje?

  • Margita
    Margita |

    12. 2. 2007 07:52

    Zdravím. Urobené a fantastické. Vždy som spomínala na takéto mäsko, ktoré robila moja mama do pohárov, ale tam ho dávala surové a sterilizovala 3 hod. Jedávali sme priamo studené, alebo na cibuľku a dusené, v prípade nedostatku času. Toto je šikovný spôsob a mäso je takej chuti, ako bolo od mojej mamy. Najkôr som chcela dať polovicu mäsa z lopatky, ale potom som si to rozmyslela, pretože z toho bôčika je aj šťava, čo je výborné a dobre som urobila. Len sa chcem opýtať autora receptu, či dáva mäso do nádob po vychladnutí, alebo ešte vrelé a takto ich aj zavrie. Lebo predsa len, mi nejde do hlavy, že by to toľko vydržalo. Alebo možná by išlo aj sterilizovať! Ďakujem. Za recept dávam 1.

  • Maja
    Maja |

    8. 2. 2007 12:25

    Když nemám tu formu, dá se to delat i jinak?

  • Máří
    Máří |

    7. 2. 2007 15:44

    Rychlosůl, praganda, sanytr nebo sanitr (to je ovšem fakticky dusičnan - ledek), jinak též dusitanová nakládací směs, dusitanová solící směs, dusitanová sůl. Obsahuje asi 0,55% dusitanu sodného (E 250), který působí růžové zbarvení, zlepšuje aroma a působí i konzervačně. Je ovšem dobré vědět, že v lidském těle se váže na hemoglobin v červených krvinkách a brání přenosu kyslíku. Nebezpečný je zejména pro malé děti.

  • Věra kániová
    Věra kániová |

    7. 2. 2007 12:57

    děkuji za opravu,máte pravdu je to sanitr,má to i jiné názvy a prodavači na nás pak koukají jak na blázny,takže opravdu dík za opravu překlepu.Věra

  • Věra kániová
    Věra kániová |

    7. 2. 2007 12:53

    lenko,omluvámse,asi jsem to špatně pochopila,máte vlastně pravdu,všude se dá koupit všechno.Věra

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    6. 2. 2007 23:19

    Věro, chtěla jsem tím naznačit, že v dnešní době se suroviny nedají sehnat na obvyklých místech. Pokud se vás má věta dotkla, velice se omlouvám. Ironie nebyla zaměřená proti žádnému z tazatelů.Ale docela mě dostalo, že jste nepochopila:)

  • Andra
    Andra |

    6. 2. 2007 22:40

    Lenka, priznám sa, že teraz už šunku doma nevyrábam. Dnes ich je dosť veľký výber a nechce sa mi s tým babrať. Ale recept mi doma zostal. Ak to chcete vyskúšať, tak ho posielam. Potrebujete 1100g mäsa, 1/2 dl vody na rozpustenie želatíny, 1/2 lyžičky kryšt. cukru, 1/2 lyžičky želatíny, 30g rýchlosoli. Mäso treba nakrájať a rozklepať, pridať napučanú želatínu, cukor a rýchlosoľ. Zmes treba dobre premiešať (asi 1/2 hodinu) a potom dať na 24 hod. do chladničky. Počas tejto doby 2-3x premiešať. Potom zmes dobre natlačiť do formy na šunku a variť vo vodnom kúpeli 2 hodiny. Voda nemá vrieť, má mať asi 70-80°C. Šunka sa z formy vyberá až po vychladnutí. Myslím, že v tých sáčikoch na tlačenku by to mohlo ísť, ale ja s tým skúsenoť nemám.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    6. 2. 2007 18:44

    Věruško, jen pro pořádek. Si(y)natra byl zpěvák a ta rychlosůl je sany(i)tr. Jinak recept doporučuji, velmi chutné pošušňáníčko.

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    6. 2. 2007 02:38

    Andro, pokud můžete napsat přesný popis, budu moc ráda. Zatím jsem všude četla, že se balí do sáčku na tlačenku. Pokud máte jiný recept, napište prosím.

  • Věra Kániová
    Věra Kániová |

    5. 2. 2007 21:53

    rychlosůl jinak taky synatra,k dostání určitě u řezníka,v drogerii i supermaketech,nebylo potřeba ironie,paní Lenko,taky jsem nevěděla kde ji mám schánět,navíc,jak vidíme,má i spoustu jiných názvů.

  • Ivana Nedbalková
    Ivana Nedbalková |

    5. 2. 2007 21:02

    Děkuji, určitě vyzkouším.

  • Hana P.
    Hana P. |

    5. 2. 2007 20:54

    Dávám do oblíbených. Musím koupit suroviny a rychlosůl. S tou to bude horší, jsem z malého města.

  • Andra
    Andra |

    5. 2. 2007 19:21

    Pre Lenku K. - do šunky som nedávala koreniny. Do mäsa som pridávala len želatínu, vodu na jej rozpustenie, rýchlosoľ a trošku cukru. Rýchlosoľ sa kedysi dala zohnať len od mäsiarov, ktorí ju používajú pri výrobe šuniek. Nedávno som si ju všimla v nejakom hypermarkete... myslím, že to bol v Kaufland.

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    5. 2. 2007 19:11

    Rychlosůl se prodává pod názvem Praganda, jednou jsem ji koupila v Ternu, teď naposled v Makru.

  • Jarmila Sejdlová
    Jarmila Sejdlová |

    5. 2. 2007 18:27

    Už moje babička ji vařila a dodnes mi na čerstvý chleba nic tak nechutná.Dá se udělat i z menšího množství,ale pozor,pak je málo šťávy na zalití do kelímků a ta šťáva jako sos je nejlepší

  • Zdenka Tomanová
    Zdenka Tomanová |

    5. 2. 2007 18:23

    Vyzkoušené,vynikající,chlapům do práce,nedá se srovnávat s koupenýma konzervama.DOPORUČUJI

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    5. 2. 2007 18:18

    Paní Ivanko,vydrží minimálně měsíc nezavařená,ale dá se i zavařit,vynikající na dovolenou,v autobuse všichni nadávali,že to voní a děláme chutě.Nicméně konzerva u nás většinou nevydrží déle než týden.Ydravím a zkuste,Jana Remková

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    5. 2. 2007 17:50

    Jaroslavo, ač je to k nevíře, u nás se ještě nedávno prodávala v drogerii.Takže pro zeleninu do masny a pro maso do prodejny nábytku zřejmě nebude nic překvapujícího.

  • Jaroslava Li
    Jaroslava Li |

    5. 2. 2007 14:46

    Kde mohu koupit rychlosůl, prosím?

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    5. 2. 2007 12:53

    Andro, když děláte šunku, dáváte tam i něco jiného? Myslím nějaké koření nebo česnek.

  • Andra
    Andra |

    5. 2. 2007 10:23

    Podobne som robila domácu šunku. Robila som ju ale z chudšieho bravčového mäsa (karé, pliecko, krkovička). Rýchlosoľ bola k výrobe nevyhnutná.

  • Ivana Nedbalková
    Ivana Nedbalková |

    4. 2. 2007 19:12

    Jak dlouho konzerva vydrží?

  • Pavla Remková
    Pavla Remková |

    4. 2. 2007 17:35

    Vepřovou konzervu miluju!!Dokážu to snídat,večeřet!! Jen opravdu se to musí dělat v tlakovém hrnci, protože to jinak není ono, ta rychlosůl tam musí být, je to maso červenější a jemnější, výborný sosík!!!MŇAM!!

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    2. 2. 2007 12:55

    Zdenko, zdravý bůček skoro light:) Známá to dělá, ta rychlosůl je tam asi proto, aby to vydrželo déle, dává to do uzavíratelných sklenic, prý je to výborné, používá to pak i na topinky nebo špagety, když nemá čas vařit maso.

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    2. 2. 2007 12:16

    Klidně vynechám rychlosol, té mám dost v salámech a když chci věnovat čas takové práci, tak at je to zdravé.