Autor:

Vepřová kapsa s chřestem

Střední
Ingredience
Vepřové kotlety
Vcelku bez kosti
 
Šunka  
Česnek  
Sůl  
Hořčice plnotučná  
Eidam sýr  
Bílý chřest v nálevu  
Na sos:
Česnek  
Sůl  
Kmín  
Sojová omáčka  
Hladká mouka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Uzeniny

Z vepřové kotlety uděláme tzv. srdíčka (první plátek nedokrojíme až dolů, ale necháme asi 1 cm a druhý plátek dokrojíme), naklepeme. Takto vytvořené srdíčko osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí a poklademe na obě strany šunku. Na jednu stranu poté položíme chřest a zasypeme nastrouhaným sýrem. Takto vytvořenou kapsu spojíme buď párátky nebo špejlí.

Poté zprudka osmažíme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Sos na dušení uděláme tak, že svaříme vodu se sojovou omáčkou a kmínem, přidáme trochu česneku a zahustíme moukou s vodou. Řádně provaříme. Kapsy přelijeme sosem a dusíme v troubě na 220 °C asi hodinu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Vepřová kapsa s chřestem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web