Velšský králík

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g petržel
    • 100
      g celer
    • 500
      g chleba starší
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks párky
    • 2
      dl masox
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento recept je spíše nápadem, kterak se zbavit starého chleba, než jídlem na sváteční stůl, takže nečekejte zázraky, nicméně jedlé to je a mně osobně to i celkem šmakuje. Co se týče poměrů ingrediencí, nikdy je nevážím, prostě přidám vše v přiměřeném množství, ono už to vždycky nějak dopadne.
2
Chléb nakrájíme na kostky, zeleninu a párky nastrouháme a vše promícháme v míse. Přidáme vejce a postupným přiléváním bujónu, zpracujeme vše v nevzhlednou kompaktní hmotu. Dle chuti okořeníme a vzniklé těsto rozprostřeme na vymazaný pekáč. Poklademe plátky slaniny a dáme upéct dozlatova.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Jitka Urbánková
    Jitka Urbánková |

    25. 1. 2006 18:16

    nám to dělávla maminka před několika lety a moc nám to všem chutnalo. Kdo nemá rád celer, radši ho vynechá, je tam oprvdu hodně "cítit", ale nám to nevadilo, my ho máme rádi

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    9. 1. 2006 16:57

    no to musim zkusit, neco takoveho jsem asi jeste nejedl, a ten nazev je primo genialni