Velikonoční věnec

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko
    • 30
      g droždí
    • 100
      g cukr
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce rozinky
    • 110
      g máslo
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • mouka
    • 1
      ks vejce
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kvásek připravíme ze 100 ml vlažného mléka, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a v teple necháme vzejít.
2
Máslo, vanilkový cukr a žloutky utřeme, přidáme mouku, sůl, citronovou kůru. Kváskem a vlažným mlékem zaděláme těsto. Když těsto zhoustne, hněteme je tak dlouho, až se nechytá válu. Poté zapracujeme rozinky a přikryté utěrkou necháme kynout 50 minut. Z těsta vyválíme 4 prameny, upleteme cop a spojíme ho do věnce.
3
Přesuneme na vymazaný plech, doprostřed dáme v alobalu zabalenou čočku a necháme 20 minut kynout. Potřeme vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C, až se těsto zapeče zmírníme teplotu na 175 °C a dopečeme.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    21. 3. 2005 12:29

    Recept byl opraven.

  • Tereza Jarošová
    Tereza Jarošová |

    21. 3. 2005 12:10

    Počet žloutků chybí (celá vajíčka nejsou v postupu přípravy)

  • Jiří Lariš
    Jiří Lariš |

    20. 3. 2005 10:31

    V ingrediencích chybi jen počet vajec,nebo ještě něco?

  • Tereza Jarošová
    Tereza Jarošová |

    18. 3. 2005 09:32

    Kolik se tam dává žloutků? Je tam pouze jedno vajíčko na potření a v postupu přípravy jsou napsané žloutky. Děkuji.