Velikonoční nepečená vajíčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: aknesad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g máslo
    • 50
      ml citronová šťáva
    • 200
      g čokoládová poleva
    • 360
      g rumové perníčky
    • 100
      g rybízová marmeláda
    • sypání barevné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Perníčky rozmačkáme nebo nastrouháme do mísy, dáme citronovou šťávu a necháme chvíli odstát, pak přidáme změklé máslo a marmeládu a důkladně promícháme. Z hmoty tvarujeme vajíčka, aby se nám ruce nelepily, tak si je vlhčíme vodou.
2
Pak dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Polevu rozehřejeme ve vodní lázni. Dobře ztuhlá vajíčka zespodu napíchneme na špejli a máčíme do čokolády. Necháme okapat a polovinu vajíčka obalíme v barevném sypání. Můžeme také obalit v kokosu, ořeších atd. Necháme ztuhnout. Můžeme půlku vajíčka namočit v bílé polevě a druhou v tmavé. Záleží na naší fantazii, jak si je ozdobíme.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.