Autor:

Velikonoční nádivka III.

Střední
Ingredience
Veka
(žemlovka)
1 ks
Vejce 10 ks
Vepřové maso
vařené i s vývarem
200 g
Uzené maso 200 g
Hera 200 g
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový květ  
Kopřiva
mladá - nasekaná (lze nahradit pažitkou nebo petrželkou)
2 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzené, Vepřové

Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse.

Vepřové a uzené maso také nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přidáme do mísy.

Do malého množstvý vývaru vidličkou zašleháme žloutky, přidáme pepř, sůl a muškátový květ. Nalijeme do mísy k masu a žemlovce. Na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Vše dáme do tukem dobře vymazaného pekáče a zvolna pečeme.

Velikonoční nádivku podáváme teplou se zeleným salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Měsíčky ze sladkých brambor Pohodová čtyřka - batáty, banány, pohanka a zázvor Články z

Komentáře k receptu: Velikonoční nádivka III.

Komentáře

  1. Marcela   25.02.2016 | 17:41 | reagovat | závadný

    Do nádivky žádnou Heru nedávám,je tam již dost tuku z masa - používám nejraději vepřový bůček, uzené volím trochu libovější, žemlovku namáčím do vývaru z masa a pokud je potřeba , tak s ním nádivku zadělávám, o mléce ve výše zmíněném receptu nic nečtu, ale je možno do něj namočit tu veku, ke kopřivám / nesmí jich být moc, byla by nádivka hořká / přidávám například zelemou petržeku, pažitku, zelenou nať z cibulky a hlavně - openec -/ roste v trávě na zahradě a dává nádivce dobrou chuť /,vejce dávám z poloviny celé z druhé poloviny jen žloutky -/ a to rovnou do mísy, nikam je nezašlehávám,/ aby mi zbyly bílky na sníh. pokud by se mi zdála směs v míse moc řidká, přidávám strouhanku.Maso krájím na větší kousky, aby byla nádivka nadýchaná.
    Je to náš starý, osvědčený recept, léty prověřený. :-)

  2. bozenka   19.04.2014 | 14:03 | reagovat | závadný

    no já tedy rozhodně dávám mléko a všichni koho znám.... ale každý má svůj recept, tak když je bez mléka, tak je, no ;-)

  3. ondra   25.04.2011 | 10:39 | reagovat | závadný

    do nádivky patří mléko :-D

    1. Marie   26.04.2011 | 14:23 | reagovat | závadný

      nevím co je tady k smíchu,do nádivky opravdu patří mléko?
      :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web