Velikonoční cop

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Mlsoun

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g cukr
    • 150
      g hera
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra
    • 35
      g droždí
    • mléko Dle potřeby
  • Náplň
    • 100
      g pomerančová kůra
    • 100
      g citronát
    • 100
      g rozinky
    • 150
      g meruňkový kompot
    • hnědý rum 3 Odlivky
  • Poleva
    • meruňkový kompot
    • moučkový cukr
    • citronová šťáva Z jednoho

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku promícháme s mletým cukrem. Droždí rozpustíme v trošce vlažného mléka a společně s vlažnou herou, vejci, solí a strouhanou citronovou kůrou přidáme do moučné směsi, zalijeme vlažným mlékem podle potřeby a vařečkou vypracujeme jemné, hedvábně lesklé těsto, které dělá bubliny. Zakryjeme, uložíme na teplé místo a necháme půl hodiny kynout. Pak rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme do koulí a necháme další půl hodiny kynout. Kandovanou kůru, citronát a rozinky zalijeme vždy 1 odlivkou rumu a přidáme po 1/3 zavařeniny, dobře rozmícháme. Vykynulé koule rozválíme na obdélníky a natřeme náplněmi a zavineme. Zapleteme cop, položíme na máslem vymazaný plech a pečeme v troubě předehřáté na 180-190 °C cca hodinu. Po vychladnutí potřeme horkou rozvařenou zavařeninou.
2
Mletý cukr utřeme s citronovou šťávou, nahřejeme ve vodní lázni a tekutou polevou odzdobíme cop. Necháme vychladnout.
3
Tento recept jsem v r. 1996 objevila v časopise a od té doby jej dělám. Mimo jiné - bylo to moje 1. kynuté těsto!
Zařazení: Pokrmy Sladké Pečivo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.