Velikonoční beránek dle Ládi Hrušky

Ingredience
Vejce 3 ks
Polohrubá mouka
3/4 hrnku
 
Moučkový cukr 1 hrnek
Vanilkový pudink 1 balení
Vanilkový cukr 1 balení
Olej 5 lžíce
Horká voda 5 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžička
Citronová kůra  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Přilijeme olej a horkou vodu. Nyní použijeme robota a směs vyšleháme do pěny. Když má hmota správnou konzistenci, přisypeme mouku, prášek do pečiva, pudink v prášku - dopředu rozhodně nevaříme :) a nakonec nesmíme zapomenout ani na citrónovou kůru.

Nyní musíme ještě vyšlehat tuhý sníh. Láďa Hruška doporučuje přidat špetku solí do bílků, je to takový malý fígl, bílky jsou pak pevnější. Když je hotovo, jemně bílky vmísíme do těsta.
Vezmeme formu, kterou jsme předtím již vymazali tukem a vysypali moukou či strouhankou. Teď už jen stačí nalít těstíčko do formy a strčit do vyhřáte trouby, nastavené na cca 170°C asi 50 minut.

Dobrou chuť :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ořechová miminka Milujeme vánoční cukroví - díl II. Články z

Komentáře k receptu: Velikonoční beránek dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web