Velikonoční beran

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks mleté maso - vepřové
    • česnek
    • cibule
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • maggi
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka
    • cihla
    • hořčice obyčejná
    • klobása dle výběru
    • 2
      ks uzené maso - plátky
    • forma na velikonočního beránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso, česnek, cibule, majoránka, pepř, sůl, vejce - zpracujeme jako klasickou sekanou, přidáme magi - malou lžičku, hořčice - polévková lžíce a mícháme. Na zahuštění přidávejte strouhanku a průběžně ochutnávejte, až budete s chutí spokojeni.
2
Pak vymažte formu, ale opravdu poctivě a dejte vrstvu masa, pak plátek uzeného, půl plátku cihly, klobásu, druhý plátek cihly, uzené a zbytek masa. Berana dejte na plech a do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 45 minut.
3
Pak berana vyklopte na plech a dopečte, až bude mít kůrku jak sekaná. Dobré chutnání a jde to i s bábovkou, srnčím hřbetem atd.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.