Velikonoční anýzová ouška

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr práškový
    • 1
      lžička anýz
    • citronová šťáva 1/4
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Náplň:
    • 125
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g kakao
    • 70
      g strouhaný kokos
    • 50
      g ztužený tuk (1/2)
    • 200
      g piškoty
    • 50
      g kandované ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kolik váží jedno vejce (ale i dvě, tři, šest, to je na Vás) tolik mouky a cukru. Všechny tři ingredience vyšleháme v tekuté těstíčko. Lžičkou lijeme na pečící papír na nízký plech a děláme kolečka o průměru kulečníkové koule. Na střed nasypeme špetku anýzu.
2
Pečeme na 250 °C v předehřáté troubě. Protože těsto je tenké, je upečeno za několik minut (3-5). Je třeba to pozorovat a když začínají být okraje placiček hnědé, hned plech vyndáme. Nadzvedneme jednotlivé placičky nožem s tupou špičkou a protože těsto je ještě vláčné a vlhké, zmáčkneme je na jedné straně k sobě, takže vypadá jako prasečí ouško.
3
Musíme to dělat rychle, protože těsto po několika minutách tvrdne. Pokládáme na studenou podložku.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.