Autor:

Velikonoční anýzová ouška

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 150 g
Cukr
práškový
200 g
Anýz 1 lžička
Citronová šťáva
1/4
 
Vejce 3 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Náplň:
Cukr 125 g
Vejce 2 ks
Kakao 50 g
Strouhaný kokos 70 g
Ztužený tuk
(1/2)
50 g
Piškoty 200 g
Kandované ovoce 50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Kolik váží jedno vejce (ale i dvě, tři, šest, to je na Vás) tolik mouky a cukru. Všechny tři ingredience vyšleháme v tekuté těstíčko. Lžičkou lijeme na pečící papír na nízký plech a děláme kolečka o průměru kulečníkové koule. Na střed nasypeme špetku anýzu.

Pečeme na 250 °C v předehřáté troubě. Protože těsto je tenké, je upečeno za několik minut (3-5). Je třeba to pozorovat a když začínají být okraje placiček hnědé, hned plech vyndáme. Nadzvedneme jednotlivé placičky nožem s tupou špičkou a protože těsto je ještě vláčné a vlhké, zmáčkneme je na jedné straně k sobě, takže vypadá jako prasečí ouško.

Musíme to dělat rychle, protože těsto po několika minutách tvrdne. Pokládáme na studenou podložku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Křupavý pohár s jogurtem Ideální letní snídaně: Cereálie s čerstvým ovocem Články z

Komentáře k receptu: Velikonoční anýzová ouška

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web