Autor:

Veka z bramborového těsta

Střední
Ingredience
Brambory
vařené
250 g
Polohrubá mouka 500 g
Sůl 1 špetka
Droždí 15 g
Cukr 1 špetka
Máslo 70 g
Mléko  
Citronová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Z tohoto množství upečeme dvě veky (10 porcí).
Z vlažného mléka, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme hustší těstíčko (kvásek) a necháme je na teplém místě vykynout.
Do zbytku mouky dáme nastrouhané brambory, rozehřáté máslo, sůl, citronovou kůru a kvásek. Přidáme trochu vlažného mléka a vypracujeme těsto.
Necháme je vykynout a uválíme 2 šišky, které opět dáme kynout.
Před vložením do trouby potřeme veky vlažným mlékem a pečeme je 40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Parmazánový quiche s rajčaty Tip na víkend: Rajské potěšení Články z

Komentáře k receptu: Veka z bramborového těsta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici? Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web