Vejce zapečná v bramborové kaši

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 100
      g ementál
    • 60
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, pomačkáme, přidáme horké mléko, poloviční dávku másla a vyšlehame hladkou bramborovou kaši.
2
Bramborovou kaši rozdělíme do zapékacích misek a do každé porce uděláme důlek do kterého rozbijeme vejce. Osolíme, povrch posypeme strouhaným sýrem, pokapeme zbytkem másla a v troubě zapékáme než vejce ztuhnou.
3
Podáváme se zeleninovým salátem.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.